Elitserien 08-09

Nu när alla andra tippar elitserien så tänkte jag väl att även jag kan slänga ut ett tips i cyberrymden även om jag är helt värdelös som tippare.

Tänker dock inte försöka göra bort mig totalt och tippa vem som blir 1:a, 2:a osv osv utan dela in serien i 3 grupper, topplagen, mittenlagen och bottenlagen som slåss mot strecken. Dock kommer inte grupperna innehålla 4 lag som ni kommer att se nedan, sen har jag nåt lag som jag inte vet vart jag ska stoppa in.

Topplagen

Som jag ser det finns det bara 2 riktiga topplag i Elitserien i år, Frölunda och Linköping. Skulle inte alls förvåna mig ifall dom seglar iväg poängmässigt från dom andra lagen ganska direkt. Måste jag välja vilket lag som är bättre väljer jag Frölunda, Linköping har mer spets men jämnheten i Frölunda kommer bli otroligt viktig.

Mittenlagen

HV 71, började försäsongen på ett uruselt sätt men kommit igen på slutet, kommer nog att komma igång mer och mer och hamnar rätt snabbt ovanför strecken men nedanför topplagen.

Djurgården, får Bremberg spelet att fungera, varför skulle han inte få det egentligen, så ser jag ingen möjlighet att dom måste dras med att jagas av lagen runt strecket. Tycker laget ser intressant ut och kan nog växa till sig på nån säsong. Inte bra nog ännu att på riktigt hota lagen där uppe.

Modo, inte sett heta ut på försäsongen men man har en herrans massa rutin i laget som knappast får matchpuls för träningsmatcher i augusti-september, kommer nog kanske starta lite trögt men frammåt vintern så har man kommit igång. Dock tror jag inte supertalangen Mats Zuccarello Aasen kommer att få dominera speciellt mycket, motståndarna kommer att lära sig att spela hårt emot honom och då försvinner han från matcherna.

Skellefteå, kritikerna tjollrar om att dom tappat Goren, Renberg osv och man kanske inte har den där spetsen men istället har man fått en bred som jag gillar. Tror man klarar sig bättre i år. Ligger på gränsen mellan mittenlagen och bottenlagen.

Färjestad, man kämpar och vill komma tillbaka till toppen av serien igen men jag tror knappast det händer under denna säsong, ett mittenlag.

Södertälje, ger 110% i varje match och kommer att klara sig med det, har några killar som blir intressanta att följa i vinter, Hyvönen, Pakaslathi och Dragan Umicevic.

Bottenlagen

Luleå, är nog det bottenlag som jag tror kommer gå bäst. Det har gått lite trögt för föreningen och jag tror Luleåborna sluter upp bakom laget vilket kan få stora positiva konsekvenser. Den norrländska tjurigheten har man kommit långt på och jag tror inte det e deras tur i år heller. Men börjar målvakterna svikta och nåt av lagen nedan går bättre än jag tror, då kan det vara slut på en era för Luleå i Elitserien.

Brynäs, har aldrig varit ett fan av Gävlelaget och jag ser väl ingen direkt anledning att göra en omvärdering iår heller. Ska Markström klara av att rädda laget match efter match som det lär krävas, jag tror inte det och skulle jag nämna ett lag som absolut hamnar i kvalserien skulle jag i dagsläget säga Brynäs.

Rögle, var väl knappast favoriter att ta sig upp från kvalserien förra året och det vore väl knappast en överraskning om man hamnade i kvalserien igen. Men får Kenny vara frisk och Abbotts överraskar som jag tror dom kan göra så finns chansen att man kan klara sig kvar i elitserien utan att behöva kvala.

Vilket betyder att jag har 1 lag kvar att placera, Timrå. Har inte lyckats få något grepp på vart dom står i år, Dom har bra målvakt, intressanta utespelare men det är något som gör att jag tror att dom kan få det jobbigt i vinter. Men blir dom ett mittenlag eller bottenlag? 9 av 10 säsonger blir man ett mittenlag men det kan som sagt vara den 10:e säsongen. Gissar att det kan bli ett litet minirace mellan Timrå, Skellefteå och Södertälje om vilket lag som hamnar utanför slutspel.

Som sagt, har jag placerat erat lag fel, var lugn, jag är värdelös att tippa.

This entry was posted in elitserien and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *