Lite grafer och trender för målvaktsspelet i Björklöven

Klicka på bilderna för att få en större bild. Siffrorna vid punkterna är snittet för dom sista 10 matcherna. Strecket är värdet för hela säsongen

Målvakternas räddningsprocent i spel med lika antal spelare på isen

Efter en period mellan slutet av November och mitten av Januari med ett enormt målvaktsspel har nu siffrorna återgått till lite mer normala nivåer. Tittar man på antalet skott emot/60 så har inte det farit iväg på samma sätt, ja förutom efter matchen mot Västerås och Almtuna förstås.

Så det är målvaktsspelet på Cannata och Pettersson som fallit?  Nu är den statistik som finns tillgänglig på swehockey väldigt begränsad men man kan plocka fram “målchanser”. Dvs skottförsök från närmast målet.

Vi har gått från +34 till +8 under ungefär samma period som målvaktsprocenten sjunkit. Så vi har tillåtit betydligt fler skottförsök från slottet, därifrån man gör dom flesta målen. Så frågan är vad som hände efter den 10:e mot Västervik? Min teori är att Deilert blev skadad med allt vad det innebär. Vi får se vad som händer nu när han är tillbaka, men för första gången på en månad så hade vi fler “målchanser” än motståndarna, lägligt i 8:ans comeback.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*